Houten tuintegels / terrastegelsHouten tuintegels / terrastegels

Wij hebben meerdere houten en composiet tuintegels / terrastegels in ons assortiment met verschillende afmetingen. Deze zogeheten vlondertegels zorgen voor een mooie en duurzame uitstraling in uw tuin of op bijvoorbeeld tijdelijke beursvloeren. Met houten tuintegels of terrastegels kunt u dus alle kanten op. U kunt snel grote oppervlakken leggen en u ziet direct resultaat. Groot voordeel van vlondertegels: u hoeft geen vakman (of vakvrouw) te zijn om deze tuintegels zelf te kunnen leggen.

Heeft u vragen over onze houten tuintegels / terrastegels of wilt u advies over hoe u de vlondertegels het beste kunt leggen? Ons team staat voor u klaar, dus neem gerust contact met ons op!

Afmetingen: 100 x 100 en 50 x 50 cm

De meest gebruikte maten voor houten tuintegels en terrastegels, is 100 x 100 of 50 x 50 cm. De keuze is afhankelijk van waar het voor wordt gebruikt of gewoon smaak. Dus wat u mooier vindt. Omdat een balkon over het algemeen niet zo groot is, worden hiervoor meestal de 50 x 50 vlondertegels gebruikt. Hiermee voorkomt u veel zaagverlies en kunt u ook op een kleinere oppervlakte de tegels nog een speels motief meegeven door ze om-en-om een kwartslag te draaien.

Wilt u in de tuin een grotere oppervlakte voorzien van houten tuintegels / terrastegels, dan zijn de vlondertegels van 100 x 100 cm praktischer. Hiermee kunt u snel grote oppervlakten leggen. Bovendien toont dit ruimtelijker en geeft net een iets chiquere uitstraling.

Hoe houten tuintegels leggen?

Voor het leggen van de houten tuintegels / terrastegels, wordt aangeraden om gebruik te maken van houten onderbalken die niet direct op de ondergrond rusten. Hier kunnen de vlonderplanken op vast worden geschroefd. Bij een ondergrond van aarde of zand, worden vaak tuintegels gebruikt met daarop rubberen steunen die de balken dragen. U kunt ook verstelbare kunststof vloerdragers gebruiken. Hiermee voorkomt u dat het hout in water komt te staan en vroegtijdig gaat rotten. Overigens is het ook raadzaam om over de aarde of het zand eerst worteldoek te leggen voordat u aan de slag gaat. Dit is uiteraard bedoeld om de groei van onkruid te remmen.

Bij een harde ondergrond (bijvoorbeeld een balkon) zijn alleen de rubberen steunen voldoende om de balken op te leggen waar dan vervolgens weer de houten tuintegels aan vastgeschroefd kunnen worden.

Hiermee realiseert u een stevige constructie waar u lange tijd plezier van kunt hebben en waarbij u zo min mogelijk last krijgt van houtrot.

Onderhoud van uw houten tuintegels / terrastegels

Wilt u de meest duurzame oplossing, dan kun u het beste kiezen voor hardhouten vlondertegels. Maar of u nu kiest voor grenen of hardhout, het is altijd raadzaam om jaarlijks uw tuintegels te voorzien van olie of beits. Hierdoor kunt u behoorlijk langer van uw aangelegde houten terras genieten en blijft ook de kleur beter behouden.