TuinhoutTuinhout

Tuinhout online bestellen gaat heel eenvoudig via de webshop van Hout Vandaag. Van veel van onze producten hebben wij standaard een grote voorraad liggen. Hierdoor kunnen wij met onze eigen transportdienst snel leveren of is de bestelling al direct af te halen op onze locatie in Rijswijk. Wij verkopen verschillend kwalitatief tuinhout. Van tuinpalen en houten tuinschermen tot vlonderplanken en rabatdelen. En dat ook nog eens in verschillende houtsoorten, zoals keteldruk geïmpregneerd vuren en grenen, douglas hout en hardhout. Kortom, heel veel keuze!

Komt u er niet helemaal uit en heeft u vragen over het assortiment tuinhout of over één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op.

Online tuinhout bestellen

Mede door COVID-19 is het online tuinhout bestellen enorm toegenomen. Niet alleen is men door het vele thuis zijn meer geld gaan steken in de tuin, maar men heeft ook kunnen ervaren hoe fijn het is om tuinhout eenvoudig online te kopen. Hiervoor hoeft u dus niet perse naar het tuincentrum toe. Vanuit de ‘luie’ stoel kunnen de projecten worden voorbereid en alle benodigde materialen, zonder de drukte om u heen, worden verzameld.

A-kwaliteit tuinhout kopen met aantrekkelijke kortingen

Vlak voor de pandemie hadden wij net onze webshop vernieuwd, waarbij de focus lag op een positieve gebruikerservaring. Hierbij is extra aandacht besteed aan een zo logisch mogelijke structuur, zodat al het tuinhout en de andere materialen eenvoudig zijn te vinden. Daarnaast staan wij ook bekend om onze aantrekkelijke prijzen en dat willen wij natuurlijk zo houden! Al het tuinhout wordt groot ingekocht waardoor wij de door ons verkregen kortingen met u kunnen delen. Het resultaat: Een groot aanbod, veel voorraad en A-kwaliteit tuinhout met mooie kortingen in de prijs berekend!

Tuinhout laten bezorgen in heel Nederland en Vlaanderen

Voorheen leverden we al het tuinhout met onze eigen bezorgdienst. Door de toegenomen vraag bezorgt onze eigen bezorgdienst tegenwoordig in Zuid-Holland en wordt de bezorging van tuinhout in de rest van Nederland en ook in Vlaanderen uitbesteed. Groot voordeel hiervan is dat wij sneller en op meer plekken tuinhout kunnen afleveren. Ook grote hoeveelheden! De bezorgkosten kunt u direct online berekenen. Wilt u liever gratis afhalen? Ook dat kan!

Naast de eenvoud van uw tuinhout online bestellen, kunt u dus ook kiezen voor het gemak om alles bij u op locatie te laten bezorgen. Grote of kleine projecten maken voor ons hierbij niet uit. Wij doen al het zware werk en zorgen dat uw gehele bestelling op de plek van uw project wordt afgeleverd! Niet alleen tuinhout en ijzerwaren, maar bijvoorbeeld ook alles voor de bestrating en potgrond of tuinaarde.

Wij blijven werken aan onze online shop!

Uiteraard is een webshop nooit af. Daarom blijven wij eraan werken om het online bestellen van uw tuinhout zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Heeft u tips of goede ideeën om de online ervaring van onze webshop te verbeteren? Neem dan gerust contact op om dit met ons te delen!

Veelgestelde vragen over tuinhout

Wat voor soorten tuinhout levert Hout Vandaag?

Bij Hout Vandaag vindt u een breed assortiment aan tuinhout, zoals geïmpregneerd hout (vaak van vurenhout of grenen), hardhout, Douglas hout en steigerhout. Naast hout, bieden wij dit ook aan in composiet. We leveren zowel planken, balken, palen als schuttingen, tuintegels en kant- en-klare pakketten voor bijvoorbeeld overkappingen.

Hoe kan ik het juiste tuinhout kiezen voor mijn project?

Om het juiste hout voor uw project te kiezen, is het belangrijk om te weten welke eigenschappen u zoekt. Factoren zoals duurzaamheid, uitstraling en budget spelen hierbij een rol. Heeft u advies nodig? Neem gerust contact op met onze klantenservice!

Wat is de levertijd van het hout?

Bij Hout Vandaag hanteren wij een grote voorraad. Daarom kunnen wij snel leveren. Wij streven ernaar om uw bestelling binnen 5 werkdagen te bezorgen. Dit geldt voor zowel Nederland als België. Alleen bij kant-en-klare pakketten is de levertijd iets langer. Hierbij is de gestreefde bezorging binnen 9 werkdagen. Alleen bij laten impregneren zal dit iets langer zijn.

Hoe duurzaam is het tuinhout dat Hout Vandaag verkoopt?

Bij Hout Vandaag hechten we veel waarde aan duurzaamheid. We werken daarom enkel met leveranciers die verantwoord bosbeheer toepassen. Veel van onze houtsoorten beschikken over een FSC- of PEFC-keurmerk, wat betekent dat ze afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen.

Hoe behandel ik tuinhout voor een langere levensduur?

Het behandelen van tuinhout is belangrijk om de levensduur te verlengen. Gebruik een geschikte beits, olie of verf om het hout te beschermen tegen vocht, UV-straling en schimmels. Zorg ervoor dat het hout goed droog is voordat u het behandelt en herhaal de behandeling regelmatig volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Hoe kan ik vergrijzing van tuinhout voorkomen of herstellen?

Vergrijzing van tuinhout is een natuurlijk proces dat ontstaat door blootstelling aan zonlicht en weersinvloeden. Om vergrijzing te voorkomen, kunt u het hout behandelen met een UV-beschermende beits of olie. Om vergrijsd hout te herstellen, kunt u het hout schuren om de vergrijsde laag te verwijderen en vervolgens behandelen met een geschikte beits of olie.

Hoe voorkom ik kromtrekken of krimpen van mijn tuinhout?

Om kromtrekken of krimpen van tuinhout te voorkomen, is het belangrijk om het hout op de juiste manier op te slaan, te verwerken en te onderhouden. Bewaar het hout op een droge, goed geventileerde plaats en zorg ervoor dat het niet direct op de grond ligt. Voorkom grote temperatuur- en vochtigheidsschommelingen tijdens het opslaan en verwerken van het hout. Zorg voor een goede ventilatie en afwatering bij het plaatsen van het hout in uw tuin en behandel het regelmatig met een geschikte beits of olie om vochtopname te minimaliseren.

Kan ik tuinhout gebruiken in een vochtige omgeving, zoals bij een vijver?

Tuinhout kan zeker gebruikt worden in een vochtige omgeving, maar het is belangrijk om een houtsoort te kiezen dat van nature bestand is tegen vocht of dat goed geïmpregneerd is. Hardhoutsoorten zoals teak en bankirai zijn bijvoorbeeld geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden.

Wat is het verschil tussen geschaafd en fijnbezaagd tuinhout?

Geschaafd tuinhout heeft een glad oppervlak en is vrij van splinters, waardoor het direct klaar is voor gebruik. Fijnbezaagd hout heeft een ruwer oppervlak en kan splinters bevatten. Dit hout dient vaak nog verder bewerkt te worden, zoals schuren of schaven, voordat het gebruikt kan worden.

Wat is het verschil tussen hardhout en zachthout?

Hardhout komt van loofbomen en is doorgaans dichter en zwaarder dan zachthout. Het is duurzamer en beter bestand tegen weersinvloeden en insecten. Zachthout komt van naaldbomen en is lichter, minder dicht en vaak goedkoper dan hardhout.

Wat is het verschil tussen geïmpregneerd hout en niet-geïmpregneerd hout?

Geïmpregneerd hout is behandeld met een impregneermiddel om het beter bestand te maken tegen vocht, schimmels en insecten. Niet-geïmpregneerd hout heeft deze behandeling niet gehad en kan daardoor sneller aangetast worden door weersinvloeden en insecten.

Hoe zorg ik voor een goede bevestiging van mijn tuinhout?

Om tuinhout goed te bevestigen, is het belangrijk om roestvrijstalen of verzinkte schroeven, spijkers of houtverbinders te gebruiken. Zorg ervoor dat de bevestigingsmiddelen geschikt zijn voor buitengebruik en bestand zijn tegen de weersomstandigheden.Mocht u nog meer vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We helpen u graag verder met al uw vragen over het kopen van tuinhout bij Hout Vandaag.