SteenschottenSteenschotten

Bij Hout Vandaag kopen wij regelmatig stoere steenschotten in. Deze zijn voorzien van een stalen rand. De steenschotten zijn echt gebruikt in steenfabrieken om stenen en betonblokken op te drogen. Dit zorgt ervoor dat ze een verweerde en daarom een erg ruige look hebben.

Steenschotten worden vaak gebruikt voor het maken van een terras in de tuin of voor onder een overkapping. Ze zijn ook uitstekend geschikt voor het realiseren van een tijdelijke vloer (bijvoorbeeld op een beurs) of voor het maken van meubels, zoals een salontafel.
  1. Steenschot Grenen 120x65 cm 5cm dikte.
     19,95
    Beschikbaarheid:
    Op voorraad

Gebruikte steenschotten kopen?

Het mooie van gebruikte steenschotten, is dat ze een robuust en authentieke uitstraling hebben. Houdt u van een industriële look? Dan vindt u dit vast ook geweldig. Helemaal omdat de steenschotten zijn voorzien van een opvallende stalen rand.

Door de verwering hebben steenschotten eigenlijk nooit een egale kleur en ook zie je er vaak nog resten van cementsluier op. Wat dat betreft is het ook een beetje te vergelijken met gebruikt steigerhout.

Waar u de steenschotten ook voor wilt gebruiken, ze zullen sowieso een echte eyecatcher zijn!

Veelgestelde vragen over (gebruikte) steenschotten

Hieronder een overzicht met veelgestelde vragen en de antwoorden over steenschotten.

Wat zijn steenschotten precies?

Steenschotten zijn robuuste houten platen die oorspronkelijk worden gebruikt in steenfabrieken om stenen en betonblokken op te drogen. Ze hebben een verweerde en ruige uitstraling en zijn voorzien van een opvallende stalen rand.

Wat is het verschil tussen steenschotten en gebruikte steenschotten?

In principe zijn alle steenschotten die wij verkopen bij Hout Vandaag gebruikte steenschotten. Dit betekent dat ze een authentieke, robuuste en industriële uitstraling hebben doordat ze daadwerkelijk zijn gebruikt in steenfabrieken.

Zijn steenschotten geschikt voor buitengebruik?

Ja, steenschotten zijn uitstekend geschikt voor buitengebruik. Ze worden vaak gebruikt voor het maken van een terras in de tuin of voor onder een overkapping. Door hun robuuste karakter kunnen ze goed tegen de weersomstandigheden.

Kan ik steenschotten gebruiken voor het maken van meubels?

Zeker! Steenschotten zijn een populaire keuze voor het maken van meubels, zoals salontafels, eettafels en banken. Door hun unieke, verweerde uitstraling voegen ze een stoer en industrieel karakter toe aan uw interieur.

Moet ik de steenschotten behandelen voordat ik ze gebruik?

Dat hangt af van het beoogde gebruik. Voor buitengebruik kan het verstandig zijn om de steenschotten te behandelen met een geschikte beits of olie om ze beter bestand te maken tegen de weersomstandigheden. Voor binnengebruik is behandeling niet altijd noodzakelijk, maar kan het wel bijdragen aan een langere levensduur en het behoud van de authentieke uitstraling.

Zijn steenschotten zwaar?

Steenschotten kunnen behoorlijk zwaar zijn, afhankelijk van de afmetingen en het type hout. Hou hier rekening mee bij het transport en de verwerking van de schotten.

Wat zijn de afmetingen van de steenschotten die jullie verkopen?

De afmetingen van de steenschotten kunnen variëren, aangezien het gebruikte producten zijn. We raden u aan om onze webshop te bezoeken voor de actuele beschikbaarheid en afmetingen van de steenschotten.

Hoe kan ik de steenschotten het beste reinigen?

Als er cementresten of vuil op de steenschotten zitten, kunt u ze voorzichtig schuren of een staalborstel gebruiken om het oppervlak te reinigen. Wees voorzichtig om niet te veel van de authentieke uitstraling te verwijderen.

Wat zijn de verzendkosten voor steenschotten?

De verzendkosten voor steenschotten kunnen variëren, afhankelijk van de grootte en het gewicht van uw bestelling en ook de locatie waar het naartoe moet. U kunt de verzendkosten online berekenen door het invullen van uw postcode, het land van bestemming te selecteren en te kiezen voor het product 'Stenen'. Boven een orderbedrag van € 975 is verzending altijd gratis.

Kan ik steenschotten ook op locatie komen bekijken?

Ja, u bent van harte welkom om onze steenschotten te komen bekijken op onze locatie in Rijswijk. Wij raden u aan om vooraf even contact met ons op te nemen, zodat we u kunnen informeren over de actuele voorraad en beschikbaarheid van de steenschotten.

Zijn er verschillende soorten hout beschikbaar voor steenschotten?

Steenschotten kunnen gemaakt zijn van verschillende houtsoorten, zoals grenen, vuren of hardhout. De beschikbaarheid van de houtsoorten kan variëren, dus neem contact met ons op of bezoek onze webshop voor de actuele voorraad.