Balken / liggersBalken / liggers

Houten balken en liggers verkopen wij in keteldruk geïmpregneerd grenen en vurenhout, maar ook in hardhout. Bent u op zoek naar Douglas balken? Dan kunt u deze terugvinden onder de categorie met al het populaire Douglas hout.

Alle houten balken zijn verkrijgbaar in meerdere afmetingen en zowel geschaafd als fijnbezaagd (ruw). Mocht u er toch niet helemaal uitkomen of heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Uw balken of liggers laten bezorgen (samen met ander materiaal) is ook geen enkel probleem. Meer hierover kunt u lezen op onze pagina over de bezorgservice.

Houten balken kopen

Bij bijna elk project zijn houten balken nodig. Ze zijn de dragers bij houten constructies en zorgen voor stabiliteit. Vuren of grenen balken zijn hierbij vaak de goedkoopste optie, gevolgd door Douglas hout en uiteindelijk hardhout.

Wanneer u houten balken wilt kopen, is de keuze allereerst afhankelijk van waarvoor u het gaat gebruiken. Worden de balken bijvoorbeeld blootgesteld aan vocht? Zo ja, dan is de duurzaamheid belangrijk. Dan moet er bij vuren en grenen altijd voor geïmpregneerd worden gekozen en zijn Douglas hout en hardhout onbehandeld al duurzamer.

Verder is het ook een kwestie van smaak. Houten balken van grenen of vuren, kunnen als gelijke worden gezien. De keuze daarin maakt niet heel veel uit. Douglas balken zijn tegenwoordig erg populair voor gebruik in de tuin en hardhout was dat al langer. Hardhout is een stuk donkerder (warmer) van kleur. Daarentegen is Douglas hout weer makkelijker te bewerken en zie je deze daarom vaak terug bij overkappingen.

Komt u er niet helemaal uit en vindt u het lastig om een keuze te maken in welk soort houten balken u het beste kunt kopen? Neem dat gerust contact met ons op. Ons team helpt u graag met vrijblijvend advies!

Balken van 2 tot ruim 5 of 6 meter

Bij Hout Vandaag leveren wij balken in een groot aantal afmetingen en lengtes. Afhankelijk van het product dat u kiest, zal deze leverbaar zijn vanaf een lengte van ongeveer 2 of 3 meter tot ruim 4 of ruim 5 meter. In het geval van Douglas hout, hebben wij zelfs een aantal balken die gaan tot 600 cm.

Heeft u lange houten balken nodig, maar is het voor u lastig om deze zelf te vervoeren? Geen probleem! Met de bezorgservice van Hout Vandaag bezorgen wij in heel Nederland en Vlaanderen. Zo kunt u alle benodigdheden van uw project op elke gewenste locatie laten afleveren.